Wat is SEO?

SEO is het optimaliseren van uw website d.m.v hoog in google zoekresultaten terecht te komen. Dit is heel belangrijk voor uw bedrijf. Hierdoor zullen toekomstige klanten eerder uw pagina vinden en eerder klikken op uw pagina. Mensen zullen eerder op iets klikken wat hoog staat, dit geeft vertrouwen. In deze blog leg ik uit hoe jij je SEO kunt verbeteren en geef ik tips.

SEO zoekmachine

Handige tips voor uw webdesign

  • Standaard HTML. Software zoals Frontpage geeft vaak onnodige scripts waardoor de pagina groter en complexer wordt. Het is het beste om de gebruikelijke HTML te gebruiken, tenzij u heel veel kennis heeft van andere software.
  • Gebruik geen tabellen voor uw site layout. Een layout met tabellen vereist veel code waardoor het percentage leesbare tekst op de site zakt. Gebruik CSS voor de layout van uw website. Dit is een stylesheet taal die gebruikt wordt als beschrijven de presentatie geschreven in HTML.
  • Denk twee keer na hoe u een afbeelding gebruikt. Gebruik afbeeldingen die relevant zijn voor de tekst op een pagina. Gebruik de ‘alt’ omschrijving met relevante keywords die door de zoekrobots gelezen kunnen worden, aangezien deze een afbeelding niet kunnen lezen. Zorg dat uw afbeeldingen geoptimaliseerd zijn voor het web, waardoor een goede kwaliteit behouden blijft en het bestand toch kleiner wordt.
  • Structureer uw website layout. Het navigatiemenu moet onderaan in de HTML code staan. Als dit onvermijdbaar is kan een alternatief zijn om om wat tekst die veel zoektermen bevat boven de menu code te plaatsen, zodat deze tekst eerst wordt gelezen door de zoekrobots.
  • Gebruik niet alleen afbeeldingen in uw links. Het is erg belangrijk om tekst te gebruiken in de interne links op de pagina. Zoekrobots kunnen de links met afbeeldingen wel volgen, maar hechten meer belang aan tekst links.

Als u al deze tips opvolgt garandeer ik uw dat u een heel zoekmachine vriendelijke website krijgt en dus ook meer gevonden wordt. Als u verder nog vragen heeft over webdesign en SEO, contacteer ons.