Beveiliging website

We staan er misschien niet zo vaak bij stil, maar een website kan zo gehackt of besmet worden met virussen. Als jou website niet sterk beveiligt is, kan dit zo gebeuren. Helemaal omdat we steeds slimmer worden in de ICT branche en er meer hackers actief zijn dan ooit tevoren. Veel hackers proberen grote systemen van grote bedrijven te hacken en het lukt soms ook nog. En dan terwijl die systemen heel goed ”beveiligd” horen te zijn. Wilt u weten hoe u zich beveligt tegen virussen en hackers? Blijft u lezen

Onze eigen website Boxxpro is uitstekend beveiligt en wij geven hier een paar oplossingen voor een goede sterke website.

Oplossingen

Back- ups

Het is als eerst heel belangrijk om back- ups te maken. Met een FPT programma kun je de volledige inhoud van site downloaden naar je harde schijf. De plaatjes, de teksten, de links, alles haal je binnen. Vaak zit er in de databasesoftware de mogelijkheid om een export van de database naar een bestand te maken.

Je websitebestanden doorlopen of alles nog in orde is

Als je je site eenmaal lokaal hebt staan (op je harde schijf), dan kun je er op je gemak eens doorheen lopen om te kijken of alles nog in orde is. Let op benamingen van bestanden en mappen, of je dingen tegenkomt die er gek uitzien of niet bekend voorkomen. Zorg dat de rechten van bestanden en mappen goed ingesteld staan.

Formulieren beveiligen

Contactformulieren op je site kun je beveiligen met een Captcha-code. Dat is een plaatje met een raar woord erin, dat je dan moet overnemen, voordat je formulier verzonden kan worden. Het is een soort een check of het formulier wel door een mens wordt ingevuld. 

Tot slot, Blijf op de hoogte van onze blogs. Dit kan ook door ons op Facebook en Instagram te gaan volgen. Er komen o.a persoonlijke meningen aan over actuele onderwerpen, nieuwtjes van Boxxpro en interessante artikelen over software. Dat is zeker de moeite waard om te blijven volgen!