Er worden geregeld nog wat fouten gemaakt rondom project management. Fouten m.b.t. project management kunnen erg vervelend, tijdrovend en kostbaar zijn voor een bedrijf of persoon. Als project management systeem weten wij heel goed over de fouten die gemaakt worden. Hieronder een overzicht van de meeste fouten die gemaakt worden bij project management. De kans is groot dat er een fout bij zit die u herkent.

1. Deadlines accepteren die onhaalbaar zijn

De eerste is er niet zomaar een, veel mensen accepteren deadlines die niet haalbaar zijn. Dit zorgt uiteindelijk voor een slecht resultaat of grote vertragingen. Een tip die wij hier mee kunnen geven is dat het projectteam realistisch moet zijn en dat ze moeten aangeven aan de directie of ze dit wel aan kunnen.

2. De verkeerde mensen aanstellen

Het gebeurd vaak dat de verkeerde mensen worden aangesteld. Deze mensen hebben de competetenties niet om leiding te geven. Het project heeft weinig kans van slagen als dit gebeurd. Het project mag dan goed gepland zijn, als er niet de juiste mensen voor zijn aangesteld heeft dit weinig nut.

3. Te veel proces

Door teveel processen kan een team minder flexibel werken, met als een gevolg negativiteit voor het uiteindelijke project.

4. Geen duidelijke doelstelling

Als de doelstelling niet concreet genoeg is kan het gemakkelijk voorkomen dat je vastloopt. Stel een smart doelstelling op en je weet dat je nooit zult vastlopen.

5. Problemen worden genegeerd

Er wordt vaak gedacht dat de problemen in projectmanagement wel vanzelf verdwijnen. Helaas is het omgekeerde de waarheid. De problemen worden alleen maar erger.

6. Slechte communicatie

Eigenlijk is dit de belangrijkste oorzaak van het falen van project management. Binnen een project zijn vaak verschillende doelgroepen actief, het blijkt dat de communicatie niet goed op deze doelgroepen worden afgestemd.

7. De projectschema’s zijn niet volledig

Onvolledige projectschema’s komen nog steeds voor. Dit probleem zorgt ervoor dat de leden van het projectteam niet weten wat hun taken zijn. 

8. Geen sterke communicatie met de doelgroep

De projectleiders moeten goed de taal van de doelgroep spreken, als dit niet het geval is kunnen er problemen ontstaan met het resultaat.

9. Niet/nauwelijks bijhouden van de koerswijzigingen

Het niet bijhouden van de koerswijzigingen kan ervoor zorgen dat je niet op tijd kan bijsturen. Het niet op tijd kunnen bijsturen heeft als gevolg dat budgetten en deadlines worden overschreden.

10. Relaties tussen projecten worden gemist

Last but not least…. Relaties tussen projecten die worden gemist. Projecten staan in verband met andere projecten die tegelijkertijd lopen. Als projectmanagers deze verbanden niet zien, kan dat vertraging van alle projecten opleveren.

Hoe kunnen wij als Boxxpro hiermee helpen?

Boxxpro zorgt ervoor dat je taken gemakkelijk gepland kunnen worden. Je kunt in één oogopslag zien welke projecten actief zijn en hoeveel taken dit project bevat. Tevens kun je ook taken op inactief zetten wanneer deze geannuleerd of tijdelijk niet in gebruik zijn. Je kunt ook makkelijk je project statistieken zien en een project aanmaken in Boxxpro is heel eenvoudig. Gebruikersvriendelijker dan Boxxpro bestaan ze niet! Boxxpro neemt natuurlijk niet alle problemen weg die hierboven beschreven worden, maar zeker wel een hoop.