Stelt u zich ook de vraag: Hoe maak ik een factuur makkelijker af? De Boxxpro app heeft zoals u hopelijk weet een facturatiesysteem waar u gemakkelijk u facturen op kunt regelen. Het blijkt namelijk uit onderzoek dat 60% van de ondernemers hun facturen nog handmatig in excel maken. Met software gaat dit twee keer zo snel als in Excel of in word.

Hieronder leg ik o.a uit wat u tegen wanbetalers kunt doen en geef ik tips over het factureren

Wat kan ik doen tegen wanbetalers?

Ondanks de nieuwe wet hebben zzp’ers en freelancers in de praktijk toch met wanbetalers te maken. Als je na dertig dagen nog geen betaling hebt ontvangen, stuur je in eerste instantie een herinnering want niet iedere klant of opdrachtgever is een bewuste wanbetaler. Een factuur kan over het hoofd zijn gezien, vergeten of kwijtgeraakt.

Hier zijn een aantal tips bij het factureren om geld te besparen

1. Factureer snel (en niet aan het einde van de maand)

Factureer wanneer je kan. Heb je gisteren een klus afgerond? Stuur dan vandaag de factuur! Wacht niet (zoals veel ondernemers) tot het einde van de maand. Hoe langer je wacht met het versturen van de factuur, hoe langer het duurt voordat je je geld ontvangt.

2. Factureer in delen (en spreek dat van te voren af)

Doe je een opdracht die een looptijd van een paar maanden heeft? Factureer dan niet het hele bedrag als de klus (het project) is afgerond, maar factureer in twee of drie delen. Dit is niet alleen veel prettiger voor je cashflow, je verkleint ook nog eens het risico van wanbetaling. Bedrijven gaan helaas soms failliet en je kunt niet zomaar zeggen ‘mij overkomt zoiets niet’. Dat is echt onzin, dat kan ook jou overkomen. Hoe eerder jij factureert, hoe kleiner de kans dat je (een deel van) je geld niet krijgt.

3. Factureer vooraf

Dit had misschien zelfs de eerste tip moeten zijn. Want vooraf facturen is echt een heel goed idee. Je verkleint het risico op wanbetaling en je vergroot je eigen financiële ruimte. Ik leerde vroeger al, ‘Wat je niet vraagt, kun je niet krijgen’. Het is vaak gewoon een kwestie van het voorstellen aan je klant. Het is een gewoonte geworden dat we achteraf factureren. Je doet jezelf en je bedrijf een groot plezier wanneer je die gewoonte doorbreekt en vooraf gaat factureren!

4. Betaal via Ideal

70% van de MKB’s en Zzp’ers betalen via Ideal. Met ideal is het gemakkelijker om je betalingen te doen. De betalingen van onze app Boxxpro kan ook gemakkelijk via ideal gedaan worden. Als u met Ideal betaald hoeft u zich geen zorgen meer te maken.

Wij hopen dat u een stuk wijzer bent geworden door deze blog.