Online marketing

Online marketing is een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste marketing voor een bedrijf. De inzet van online marketing is ontzettend gestegen in 2018. Boxxpro maakt ook gebruik van online marketing met o.a.: Social media, adwords, adverteren en onderzoeken. Maar wat zijn nou de online marketing trends van 2018??

Meer chatbots

Er is steeds meer vraag naar een sneller antwoord op vragen aan bedrijven. Mensen verwachten uiterlijk binnen een half uur een antwoord. Dit verschilt ook nog per bedrijf. Bij sommige bedrijven moeten de chatbots/klantenservice binnen 15 minuten een antwoord geven. In Facebook messenger zijn al meer dan 100.000 bots. Chatbots kunnen personalisatie toepassen, hiermee kunnen zij de antwoorden zo in stellen dat deze spiegelen aan de vragen van de klanten.

Adverteren

Adverteren spreekt een steeds grotere rol in 2018. Facebook is met 9,5 miljoen gebruikers het grootste kanaal. Adverteren op Facebook is bijna een must geworden als commercieel bedrijf. Het gaat met adverteren meer om bereik, verkeer en conversiebijdrage dan om de vind-ik-leuks, reacties en gedeelde berichten. Het gaat dus meer om hoeveel mensen je bereikt, hoeveel mensen vanaf social media op je bedrijf komen en hoeveel conversies je behaald.

Contextuele purpose marketing

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijke context geworden binnen de marketing en niet alleen in de relatie tussen organisaties en doelgroep. Ook marketeers zelf willen vaker werken voor producten en diensten die meerwaarde bieden aan de samenleving.

Influencers inzetten

Op de verschillende social media zijn duizenden invloedrijke influencers. Digital influencers zijn mensen met aanzien. Zij hebben veel volgers en fans die naar hun opkijken en hun advies opvolgen. Door met hun samen te werken, kun je jouw product of dienst promoten.

Dit is zeker geen nieuwe trend, maar wel één die door blijft zetten. Wat we zien, is dat er steeds meer influencers bij komen. Als onderneming kun je hier goed op inspelen door samenwerkingen aan te gaan met influencers die bij jouw organisatie of bedrijf passen.

Strengere regels en wetgeving

Op 25 mei 2018 treedt de privacywetgeving in werking. De AVG of “General data protection regulation” (GDPR) in het Engels. Harde regels over wat er precies wel en niet mag, zijn erg uitgebreid. 

De wet is voor online marketing voornamelijk toegespitst op

  • Verwerkersovereenkomsten met partners
  • Dataverzamling en beveiliging
  • Advertentietargeting en tools van andere partijen
  • Privacystatements
  • E-mailmarketinganalytics