Dat social media belangrijk is weten we allemaal, maar dat dit misschien wel het belangrijkste onderdeel van jou marketing als bedrijf is weten we niet allemaal. Bedrijven kunnen niet zonder social media en je merkt het al snel als je niet genoeg bezig bent met social media. In deze blog geef ik informatie over Social Media, leg ik uit waarom Social Media onmisbaar is voor bedrijven en geef ik tips over Social Media.

Social Media doelstelingen worden niet opgesteld

Het blijkt namelijk uit onderzoek dat 1 op de 3 organisaties vooraf geen doelstellingen opstellen. Wel blijkt het dat 8 op de 10 organisaties social media belangrijk vinden. Niet alle organisaties die social media belangrijk vinden stellen dus ook doelstellingen op. Facebook en Linkedin zijn met uitstek de belangrijkste social media kanalen om te beginnen. Ook Instagram en Snapchat in mindere mate zijn heel belangrijk maar dit ligt heel erg aan je doelgroep. Op instagram zitten dan ook meer bedrijven/organisaties die jongeren erg aanspreken.

Vanuit Facebook en Linkedin kunnen bedrijven gaan beginnen met de promotie op Youtube. Je gaat niet snel bekender worden met Youtube tenzij er een video viral gaat. Via Youtube doen bedrijven veel promotievideo’s en/of instructievideo’s.

Met wat moet ik me in gaan zetten?

Zoals ik eerder al aangaf is social media onmisbaar voor bedrijven en zij zullen zich dus echt moeten gaan inzetten met social media marketing d.m.v.:

  • Creatieve video’s
  • Creatieve posts
  • Mee gaan in de actualiteit
  • Acties en aanbiedingen
  • Mooie uitstraling

Creatief is het sleutelwoord. Je moet out of the box denken en dit goed toepassen. Ik vind zelf dat elk bedrijf een goed social media plan moeten opstellen. Guerilla marketing is een goed idee. Dit houdt in dat je mensen schokkeert/verrast. Hierdoor creeer je een grote naamsbekendheid, maar het brengt ook risico’s met zich mee.

Wees creatief, bedenkt een goede strategie en maak en planning voor je social media content en je zult vanzelf zien dat je naamsbekendheid stijgt. Vergeet niet dat het wel bij jou eigen huisstijl moet passen!